Nieuws | Helaas is er bij ons ook een tekort aan griepvaccins


Zie website RIVM over landelijk tekort aan griepvaccins:

Wereldwijd zijn de griepvaccins op.
Wij vinden dit enorm vervelend voor onze patiënten en wij doen ons uiterste best meer vaccins voor u te krijgen. Hopelijk weten we na 20 november meer. Mocht het toch lukken om aan griepvaccins te komen, dan zullen wij hier direct een nieuwsbericht van op onze website plaatsen.
U kunt zich op onze website aanmelden voor onze nieuwsbrief, dan zult u een mail ontvangen zodra er weer griepvaccins op voorraad zijn.

De vraag naar de griepprik is dit jaar veel groter dan verwacht. Huisartsenpraktijk Stalpers had hier al op geanticipeerd door het maximale aantal vaccins te bestellen.
Het RIVM koopt de vaccins in januari al in. Toen in maart en april duidelijk werd dat het coronavirus tot een hogere vraag zou leiden, heeft de overheid alle vaccins gekocht die er te kopen waren, een half miljoen extra. Dit blijkt onvoldoende.

Alle kwetsbaren en mensen van 60 jaar en ouder ontvangen jaarlijks rond oktober/november een oproep voor de griepprik. Normaal maakt ongeveer de helft hiervan gebruik. Veel mensen die normaal geen griepprik halen, halen er nu wel een.

Wereldwijd is er dit jaar zoveel ingekocht, dat er geen voorraden meer beschikbaar zijn.
Het RIVM kijkt steeds of er nog griepvaccins over zijn in andere landen, maar zij worden ook benaderd door andere landen. Nederland kan meer vaccins kopen als een ander land van een bestelling afziet. Dit komt doordat er niet genoeg tijd en capaciteit is om op een later moment meer vaccins te produceren. Een griepvaccin produceren kost 5 tot 6 maanden.

Het RIVM houdt er rekening mee dat het aanstaande griepseizoen mild zal zijn. "De maatregelen die we met elkaar nemen tegen corona helpen ook de verspreiding van griep te verminderen", aldus het instituut. "Dit was eerder al zichtbaar op het zuidelijk halfrond, waar het griepseizoen al geweest is."


Nieuws
Vragen m.b.t. coronavaccin of coronavirus?
Vragen m.b.t. coronavaccin of coronavirus?
Geplaatst: 11 januari 2021
Bel 0800-1351 of zie https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins

Lees meer
Fijne feestdagen en alle goeds voor 2021
Fijne feestdagen en alle goeds voor 2021
Geplaatst: 18 december 2020
Team Huisartsenpraktijk Stalpers wenst iedereen fijne feestdagen en alle goeds voor 2021 ondanks dat de feestdagen anders zijn dan verwacht. Ook in het nieuwe jaar staan wij weer graag voor u klaar.

Lees meer
Extra griepvaccins
Extra griepvaccins
Geplaatst: 20 november 2020
Huisartsenpraktijk Stalpers heeft van de SNPG extra griepvaccins gekregen voor de meest kwetsbare patiƫnten.

Lees meer