Zorgverleners | Oefentherapie Cesar en Haptonomie


 

Praktijk voor
 Oefentherapie & Haptonomie
in Heeze en Leende

Kreijl 9
5591 TR  Heeze
&
Valkenswaardseweg 1a
5595 CA Leende

Haptonomie:
Telefoonnummer: 06-42956623
Email: 
iefke@haptonomieheezeleende.nl

Oefentherapie:
Telefoonnummer: 06-31680849

Email: lianne@oefentherapieheezeleende.nl

facebook:
www.facebook.com/OefentherapieHeezeLeende
website:
www.oefentherapieheezeleende.nl


 Oefentherapie

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor uw lichaam.

Er kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of een scoliose, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.

In onze praktijk zijn we gespecialiseerd in het volgende:

·       Rugklachten

·       Klachten ten gevolge van een hernia

·       Nekklachten

·       Spierspanningshoofdpijn

·       Schouderklachten

·       De ziekte van Parkinson

·       Arbeid gerelateerde klachten bijvoorbeeld door computer of veelvuldig tillen.

·       Scoliosebehandeling volgens de Duitse Schroth- methode


Haptonomie

“Jij mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn en je mag het worden op jouw manier en in jouw tijd”. (Anna Terruwe)

 

Ons gevoel is in deze moderne tijd op de achtergrond geraakt. In bijvoorbeeld de omgang met andere mensen of in het maken van beslissingen, is het niet zo gebruikelijk om je gevoelens te laten zien. Daardoor kan ontstaan dat je meer vanuit je verstand gaat leven dan vanuit je gevoel. We kunnen geneigd zijn keuzes te maken op grond van wat onze omgeving van ons verwacht.

Haptonomie houdt zich bezig met het herontdekken van je gevoelsleven en met de gevoelsmatige wisselwerking tussen mensen. De tastzin speelt hierbij een belangrijke rol in het aanvoelen van jezelf en de ander. Door aan te raken, worden emoties duidelijker en directer gevoeld. Het helpt je om gevoelsmatig anders met situaties of problemen om te gaan. Door een hernieuwd evenwicht in denken en voelen, wordt het mogelijk om vanuit je eigenheid te leven.

Voor welke problemen/klachten kunt je in aanmerking komen voor haptonomie?

  • Lichamelijke klachten zoals: hoge spierspanning, schouder-, rug-, nek– en hoofdpijn, overbelastingsklachten, slaapstoornissen, buikklachten, problemen met de ademhaling.
  • Psychische klachten zoals: oververmoeidheid, spanningen, prikkelbaarheid, piekeren, moeilijk kunnen concentreren, neerslachtigheid, angstgevoelens, onzekerheid, burn-out, rouw en verlieservaringen.
  • Sociale problemen: vastlopen in de relatie met uzelf, anderen, studie of werk.
Nieuws en mededelingen
Geheugenhuis Perron
Geplaatst: 24 juni 2022
De eerste inloop is op woensdag 6 juli van 1.00 uur tot 16.00 uur.

Lees meer
Warm weer? Drink voldoende
Geplaatst: 24 juni 2022
Met warm weer doe je er goed aan om ten minste 2 liter water op een dag te drinken. Drink daarom elk uur een glas water en zorg dat je onderweg altijd een flesje water bij je hebt.

Lees meer
Kwaliteitskeurmerk weer behaald
Kwaliteitskeurmerk weer behaald
Geplaatst: 22 juni 2022
Wederom voldoet Huisartsenpraktijk Stalpers aan de eisen 'Kwaliteitsnormen voor de huisartsenpraktijk, NHG-Praktijkaccreditering versie 3.0'.

Lees meer